lat

Радојев: Захваљујући Влади Србије, онлајн настава ће и даље у већем делу бити фарса


ПОДЕЛИТЕ:

Предизборно новогодишње игнорисање пандемије од стране Владе Србије довело је до неконтролисаног раста новообоелелих.  Последица тога је прелазак на онлајн наставу у средњим школама у Војводини.

После завршетка распуста и у осталим школама - очекујемо да све основне и средње школе пређу на учење на даљину. Нажалост, Влада Србије ни две године након почетка пандемије није обезбедила ни наставницима ни ученицима одговарајућу опрему за одржавање оваквог вида наставе.

"Онлајн настава подразумева држање часова у реалном времену уз обострану комуникацију наставника и ученика. Демократска странка је још пре годину и по дана тражила од Владе Србије да омогући све услове за несметано одржавање такве наставе, да би се образовни процес могао реализовати непрекидно и у пуном капацитету. Тражили смо да власт у свакој учионици обезбеди по  једну графичку таблу, рачунар, слушалице и интернет везу, како би наставници могли без препрека да држе редовне часове од 45 минута, само у онлајн формату. Такође, захтевали смо и да свим ученицима, слабијег материјалног стања, Влада обезбеди рачунар или таблет и интернет везу. Нажалост, као и увек, власт је остала глува за ове предлоге, јер њима до образовања није стало", рекао је Горан Радојев, предсeдник Ресорног одбора за образовање Демократске странке.

"Наставници и ученици, у оваквој ситуацији, морају сами да налазе начине како да држе и прате онлајн наставу. Због тога је веома честа ситуација да се часови своде на постављање снимака са РТС-а,  разних материјала и домаћих задатака на онлајн платформе. То није настава, а последице овог немара Владе Србије ћемо осетити тек у наредним годинама. Јасно је да је за ову власт све друго битније од образовања наше деце. И због тога, морамо да им видимо леђа већ у априлу месецу ове године," закључио је Радојев. 

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ