lat

Прелазак на онлајн наставу неопходан


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка захтева од министра Ружића и Владе Републике Србије да због изузетно лоше епидемиолошке ситуације све основне и средње школе у наредних 15 дана пређу на онлајн наставу.

Према званичним подацима више од 2200 запослених у образовању је оболело од Цовид-19 и тај број је сваког дана све већи и већи. Пошто велики број деце јесу асимптоматски случајеви, па се тако и не тестирају, сигурно је да је стварни број деце позитивне на Kовид-19 значајно већи од око 2500, колико је званично саопштено.

У тренутку када се Србија налази у европском и светском врху по дневном броју новооболелих, а у односу на број становника, изузетно је неодговорно и веома опасно наставити са класичним видом наставе. Све већи број родитеља повлачи децу из школа, како би заштитили и саму децу, али и старије чланове породица, тако већ сада имамо случајеве да наставници у појединим одељењима држе наставу пред свега неколико ученика. Словенија, Румунија, Република Српска, Њујорк, али и многе друге земље и регије су већ прешле на онлајн наставу.

Још једном захтевамо од власти да, у тренутку када и сама позива све грађане да раде од куће уколико имају ту могућност, не угрожава здравље ученика и наставника само како би остварила привид нормалног стања. Здравље свих наших грађана мора бити на првом месту, а само образовање неће бити угрожено, ако Влада и ресорно министарство омогуће свим ученицима да преко онлајн платформи у реалном времену (уживо) прате наставу коју ће наставници изводити, што је Демократска странка кроз предлог мера предложила још у августу.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ