ћир

Pravo na samovolju niko nema


PODELITE:

“Obesmišljen je rad u Parlamentu voljom parlamentarne većine. Notorne činjenice bile su prepoznate i jasno imenovani krivci tri godine unazad u Izveštajima Evropske komisije. Vlast je indolentno prelazila preko upućenih zamerki”, izjavila je Gordana Čomić, danas u emisiji Dan uživo emitovanoj na N1 i dodala da to što imate nespornu podršku u biračkom telu, nikome, pa ni SNS ne daje pravo na samovolju.

Narodna poslanica je bila vrlo kritična prema paušalnim ocenama, lansiranim narativima i neodgovornim ocenama koje se smišljeno pojavljuju i unose konfuzije. Kategorična je da se ne može vladati milošću vladara. Vladavina prava je nešto za šta se dosledno zalaže DS. Principijelno i smelo i u opštoj atmosferi u kojoj su etikete bitnije od poruka, a pitanje institucionalnog zamiranja ne nalazi se kao pitanje svih pitanja, nažalost.

- Bojkot nije cilj. Bojkot je sredstvo. Sredstvo da se stane na kraj ruganju prava. Da se dijalog stvori. Odgovornost vlasti je da se dobri procesi, pozitivna kretanja u društvu događaju, ne kao sporadična, već stalna tekovina, nesporna vrednost. Odgovornost Demokratske stranke je da bude činilac i pokretač procesa koji vode boljitku za građane, rekla je Čomićka.

I vlast i opozicija govore šta bi voleli da se desi, a ne pričaju ono zbog čega su subjekti u političkom životu. Pozdravila je aktivnu pažnju koju iskazuju evropski zvaničnici i institucije. NJihovo prominentno znanje kako se razgovor vodi, koliko je bitan i presudan uz međusobno uvažavanje svih različitosti može samo u atmosferi polarizacije, isključivosti i nepoštovanja da unese racionalnost.

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE