lat

Право на самовољу нико нема


ПОДЕЛИТЕ:

“Обесмишљен је рад у Парламенту вољом парламентарне већине. Ноторне чињенице биле су препознате и јасно именовани кривци три године уназад у Извештајима Европске комисије. Власт је индолентно прелазила преко упућених замерки”, изјавила је Гордана Чомић, данас у емисији Дан уживо емитованој на Н1 и додала да то што имате неспорну подршку у бирачком телу, никоме, па ни СНС не даје право на самовољу.

Народна посланица је била врло критична према паушалним оценама, лансираним наративима и неодговорним оценама које се смишљено појављују и уносе конфузије. Категорична је да се не може владати милошћу владара. Владавина права је нешто за шта се доследно залаже ДС. Принципијелно и смело и у општој атмосфери у којој су етикете битније од порука, а питање институционалног замирања не налази се као питање свих питања, нажалост.

- Бојкот није циљ. Бојкот је средство. Средство да се стане на крај ругању права. Да се дијалог створи. Одговорност власти је да се добри процеси, позитивна кретања у друштву догађају, не као спорадична, већ стална тековина, неспорна вредност. Одговорност Демократске странке је да буде чинилац и покретач процеса који воде бољитку за грађане, рекла је Чомићка.

И власт и опозиција говоре шта би волели да се деси, а не причају оно због чега су субјекти у политичком животу. Поздравила је активну пажњу коју исказују европски званичници и институције. Њихово проминентно знање како се разговор води, колико је битан и пресудан уз међусобно уважавање свих различитости може само у атмосфери поларизације, искључивости и непоштовања да унесе рационалност.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ