lat

Потписници Споразума са народом настављају бојкот док не дође до смене Гојковић


ПОДЕЛИТЕ:

Потписници Споразума са народом наставили су бојкот рада Скупштине Србије и на првом редовном пролећном заседању новинарима су се обратили у холу пре почетка седнице и саопштили да у раду Парламента неће учествовати све док је на челу законодавног дома председница Скупштине Маја Гојковић.

Такође додају да нису присуствовали колегијуму свих посланичких група са председницом Парламента који је јутрос одржан, али да имају информације да је она тамо рекла да је владајућа већина спремна да "дозволи дебату, односно образлагање амандмана", а потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић тим поводом каже да су то "мрвице демократије", на које они не пристају.

Уједно траже и смену председнице Скупштине, јер сматрају да није могуће да постоји парламентарна дебата док је она на челу Скупштине.

Уместо уласка у салу, опозициони посланици су изашли испред зграде Скупштине, где је поводом почетка пролећног заседања постављена почасна гарда Војске Србије, и на степеницама развили транспарент "Један од пет милиона".

Најављују да ће током дана у холу Скупштине поново организовати, како га називају, паралелни парламент, на којем ће образлагати и критиковати законе на дневном реду, али да у салу неће ући.

(Извор: Н1)

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ