lat

Посланици ДС напустили заседање Скупштине Војводине


ПОДЕЛИТЕ:

Посланичка група ДС - ДСХВ напустила је заседање Скупштине АПВ због ускраћивања могућности да изнесу свој став о изузетно важним тачкама дневног реда као што је Ребаланс буџета АПВ, Програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта, као и буџетских фондова за воде и шуме Војводине.

Председник Скупштине је прво предложио спајање свих наведених тачака дневног реда у једну, као и ограничење расправе на 5 минута за председнике посланичких група, уместо десет колико им припада по Пословнику и три минута за посланике, уместо 5, што је скупштинска већина коју чине СНС, СПС и СВМ, подржала. То значи да је посланику омогућено 45 секунди да изнесе своје примедбе по свакој од тачака дневног реда, што представља њихово незабележено понижавање.

Скраћење времена расправљања о најважнијим питањима за грађане Војводине представља потцењивање тих истих грађана и за сада невиђену узурпацију и нарушавање демократских принципа од стране председника и посланика владајуће већине у Скупштини Војводине.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ