lat

Политичка подобност пресудна за избор директора школа


ПОДЕЛИТЕ:

"Покрајинска влада поништава конкурсе и поставља кандидате који немају подршку ни колега, ни родитеља" 

Покрајински одбор Демократске странке (ДС) за Војводину оценио је да збивања повезана са избором директора Основне школе “Јован Поповић” у Новом Саду, показују да је “политичка подобност кандидата” најважнија властима у Војводини. 

У саопштењу ДС напомиње се да су слично понашање Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине показали и при избору директора Карловачке гимназије, те да им је “најмање важно шта о кандидатима мисле њихове колеге и родитељи”. 

Бивша директорка ОШ “Јован Поповић” у Новом Саду Сузана Илић поднела је јуче тужбу против Покрајинског секретаријата за образовање, због незаконитости његовог рада и одлука поводом избора директора те школе. 

ДС наводи да Покрајинска влада упорно одбија да изда сагласност за избор кандидата кога једногласно подржава Школски одбор и колектив ОШ “Јован Поповић”. 

“Покрајинска влада поништава конкурсе и именује за вршиоца дужности кандидата који нема подршку ни колега, а ни родитеља, чак пре него што је конкурс и окончан. Вероватно, једино што има је политичка подобност“, сматра ДС. 

(Извори: Autonomija.info; Покрајински одбор ДС за Војводину)

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ