lat

Покренимо се и пробудимо људе око себе


ПОДЕЛИТЕ:

Тужно ми је док гледам слике које нам стижу овог лета из света. Горе шуме у Сибиру, прашума у Амазонији. Сигуран сам да нисмо свесни последица. Горе плућа целе земље. Умиру беспомоћни људи и животиње у бројкама које су незамисливе. Цео наш екосистем, цела планета полако попушта под утицајем људског фактора. Ми немамо другу кућу до ове планете нити план Б. Али да ли смо се призвали памети? Можда мислимо да је већ прекасно или пак и даље не разумемо размере промена које изазивамо и колико наш начин живота негативно утиче све око нас?

Свако од нас може да промени нешто, да успори ефекте глобалног загревања. Што да не будемо оптимисти и да верујемо да можемо да зауставимо изумирање земље и свега на њој?

Треба да се едукујемо о глобалним променама, о рециклажи и о начинима да превентивно делујемо на глобално загревање и уништавање животне средине. Да чувамо дрвеће у нашем крају, паркове, биљке. Да се односимо према природи са поштовањем.

Потребно је да мењамо прво себе, а затим да учинимо све да помогнемо и другима да разумеју важност очувања природе. Није довољно само да се молимо за Амазонију, Сибир, Арктик, већ треба да се покренемо и пробудимо људе око себе.

Последњи је тренутак.

#gogreen #savetheearth #Amazonia #Sibir #Arctic

Балша Божовић, народни посланик

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ