lat

Подржавамо оправдани протест грађана насеља "Степа Степановић"


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка подржава оправдани протест грађана насеља "Степа Степановић" који траже да се ово насеље у потпуности изгради и доврши у складу са првобитним Урбанистичким пројектом који је важио у време када су станови продавани и усељавани.

Апелујемо на Српску православну цркву да уважи жеље станара насеља, и да не дозволи да се изградња цркве, која није била предвиђена првобитним пројектом насеља, искористи као изговор за одузимање станарима насеља легитимног права на изградњу и других садржаја који су им потребни.

Насеље "Степа Степановић" изграђено је у предвиђеном року у периоду од 2011. до 2013. године. На 42 хектара подручја које је заузимала бивша касарна, израђена су 44 стамбена објекта са преко две и по хиљаде станова од којих је више од 20 одсто намењено за припаднике Војске Србије.

Првобитним урбанистичким пројектом из 2010. године, који је касније мењан, у насељу је била предвиђена и изградња два вртића, две основне школе, мултифункционалног друштвеног центра са огранком Дома здравља површине 1.800 М2, затвореном и отвореном пијацом, тржним центром површине 11.200 М2 са супермаркетом, итд.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ