ћир

PO DS za Vojvodinu: Dekan sam sebi isplatio skoro milion i po dinara


PODELITE:

U svetlu skandaloznog izveštaja Državne revizorske institucije u vezi sa poslovanjem Ekonomskog fakulteta u Subotici za 2019. godinu, Pokrajinski odbor Demokratske stranke za Vojvodinu poziva nadležne organe da procesuiraju odgovorna lica i jednom zauvek prekinu praksu kriminalnog rukovođenja institucijama državnog vlasništva.

Iako su građani očekivali da upravo Ekonomski fakultet u Subotici bude predvodnik razvoja privrede, desilo se suprotno: rukovodstvo fakulteta na čelu sa Aleksandrom Gruborom, inače odbornikom Srpske napredne stranke, protivzakonito je isplatilo za plate 66,1 miliona dinara više, i to bez ikakvih kriterijuma, merila i dokaza o izvršenom radu.

Takođe, u isto vreme dok radnici subotičke privrede na svakodnevnom nivou gube radna mesta, Grubor je isplatio najmanje 1,4 miliona dinara po ugovorima o delu za koje realno nije bilo potrebe, niti validne dokumentacije. Tu se, međutim, kriminalno poslovanje dekana subotičkog fakulteta ne završava, kako pokazuje izveštaj Državne revizorske institucije. Naime, Grubor je imenovan i za koordinatora odeljenja u Bujanovcu, zbog čega je samom sebi tokom 2018. i 2019. godine dodatno isplatio čak 1.400.000 dinara, dok je izveštaj pokazao i da je fakultet isplatio čak 799.000 dinara suprotno propisima i zakonskim odredbama.

Pokrajinski odbor Demokratske stranke za Vojvodinu najoštrije osuđuje ponašanje rukovodstva Ekonomskog fakulteta u Subotici na čelu sa dekanom Aleksandrom Gruborom i zahteva da Grubor bude smenjen u najkraćem mogućem roku, kao i da se započne postupak pred nadležnim organima protiv svih lica koja su prekršila zakon i tako nanela štetu ugledu fakulteta i grada. Ekonomski fakultet u Subotici je u vlasništvu svih građana Subotice i demokrate smatraju da pomenute mahinacije predstavljaju samo jedan u nizu razloga zbog kojih građani Subotice, ali i cele Vojvodine, traže promene i zahtevaju odgovorno, transparentno i profesionalno rukovodstvo umesto partijski postavljene kadrove.


Informativna služba PO DS za Vojvodinu

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE