lat

ПО ДС за Војводину: Декан сам себи исплатио скоро милион и по динара


ПОДЕЛИТЕ:

У светлу скандалозног извештаја Државне ревизорске институције у вези са пословањем Економског факултета у Суботици за 2019. годину, Покрајински одбор Демократске странке за Војводину позива надлежне органе да процесуирају одговорна лица и једном заувек прекину праксу криминалног руковођења институцијама државног власништва.

Иако су грађани очекивали да управо Економски факултет у Суботици буде предводник развоја привреде, десило се супротно: руководство факултета на челу са Александром Грубором, иначе одборником Српске напредне странке, противзаконито је исплатило за плате 66,1 милиона динара више, и то без икаквих критеријума, мерила и доказа о извршеном раду.

Такође, у исто време док радници суботичке привреде на свакодневном нивоу губе радна места, Грубор је исплатио најмање 1,4 милиона динара по уговорима о делу за које реално није било потребе, нити валидне документације. Ту се, међутим, криминално пословање декана суботичког факултета не завршава, како показује извештај Државне ревизорске институције. Наиме, Грубор је именован и за координатора одељења у Бујановцу, због чега је самом себи током 2018. и 2019. године додатно исплатио чак 1.400.000 динара, док је извештај показао и да је факултет исплатио чак 799.000 динара супротно прописима и законским одредбама.

Покрајински одбор Демократске странке за Војводину најоштрије осуђује понашање руководства Економског факултета у Суботици на челу са деканом Александром Грубором и захтева да Грубор буде смењен у најкраћем могућем року, као и да се започне поступак пред надлежним органима против свих лица која су прекршила закон и тако нанела штету угледу факултета и града. Економски факултет у Суботици је у власништву свих грађана Суботице и демократе сматрају да поменуте махинације представљају само један у низу разлога због којих грађани Суботице, али и целе Војводине, траже промене и захтевају одговорно, транспарентно и професионално руководство уместо партијски постављене кадрове.


Информативна служба ПО ДС за Војводину

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ