lat

Пети октобар је инспирација и путоказ


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка се поноси својим доприносом у победи над режимом Слободана Милошевића 5. октобра 2000. године којом је одбрањена изборна воља грађана Србије исказана на изборима одржаним 24. септембра 2000.

Не одричемо се петооктобарских идеала слободне, демократске и европске Србије због којих су грађани Србије изашли на улице и срушили криминализовану, пљачкашку и у ратовима и политичким обрачунима крвљу упрљану власт. Увек ћемо сведочити о истини да је већина грађана Србије до 5. октобра 2000. године живела у земљи хиперинфлације, несташица, ратова и опште беде, те да је тог дана Србија спасена од потпуног економског, политичког и друштвеног слома. Никад нећемо као истину прихватити лажи које о нашој борби против ратно-криминалне политике из деведесетих година већ две деценије шире Александар Вучић, његове присталице и други остаци Милошевићевог режима.

Друштвена и политичка регресија у коју је Србија ушла 2012. године и у којој су поништене многе тековине Петог октобра, за Демократску странку је привремено стање које ће се окончати новом победом народа Србије и правде над силом и неправдом. Пети октобар је био и остао наша вечита инспирација и непобитан доказ да су жеља и потреба људи за нормалним животом у уређеној, демократској и у модерни свет интегрисаној земљи јаче од сваке назадне и аутократске власти. То је истовремено и путоказ како се може и треба борити против садашњег режима који по многим својим карактеристикама представља наследника и следбеника режима Слободана Милошевића, ојачаног управо за петооктобарско искуство пораза и пада.

Страх од новог Петог октобра је данас несумњиво највећа ноћна мора Александра Вучића. Због тог страха он и чини све што је у његовој моћи да спречи удруживање својих политичких противника и грађана који све теже преживљавају његово „златно доба“. Зато Демократска странка поводом годишњице историјских догађаја из 2000. године поново позива на отпор, удруживање снага и заједничку борбу у којој има места за све који искрено желе да живе у бољој, успешнијој и срећнијој земљи од  садашњег провизоријума у којем нас је утамничила Вучићева политичко-мафијашка хоботница и Српска напредна странка.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ