lat

Петар Јовановић на челу демократа у Јагодини


ПОДЕЛИТЕ:

Нови председник и састав Градског одбора Демократске странке Јагодина изабрани су на изборној скупштини у суботу.На чело демократа у Јагодини стао је мастер менаџер Петар Јовановић који се на свечаној седници која је уследила захвалио свим члановима странке и гостима.

Број слика: 29

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

„Верујем да данас окрећемо нови лист и да ће од данас Демократска странка бити важан чинилац политичких догађаја у Јагодини. Од укупно 62.000 бирача у Јагодини, коалиција на власти имала је свега 5.500 гласова на последњим парламентарним изборима, док је на локалним освојила 18.500 гласова. То је веома мали проценат у односу на број бирача и показује силазну путању власти. То значи да ми данас имамо шансу, али да морамо да радимо. Морамо да се добро организујемо, разговарамо са људима и да водимо рачуна о сваком месном одбору. Први задатак који је пред нама јесте да покријемо 100 бирачких места са ’вуковима’ који ће да бране сваки глас и да не дозволимо да покраду предстојеће изборе,“ поручио је новоизабрани председник ГрО ДС Јагодина Петар Јовановић.

На седници је потписан и Протокол о сарадњи, којим су представници локалних организација Демократске странке, Народне странке и Странке слободе и правде најавили заједничко деловање у наредном периоду, а протокол је остао отворен и за све друге организације у Јагодини које желе да се придруже овом савезу.

Председник Извршног одбора Демократске странке Срђан Миливојевић најавио је да ће ове три странке у Јагодини заједнички предложити контролоре и нагласио како ово одавно није борба за власт, већ за слободу и да је јасно да Српска напредна странка неће мирно отићи с власти.

„Оно што је важно за Јагодину, важно је за Србију – да се грађани ослободе страха, да слободно мисле, да слободно кажу своје мишљење, да изразе своје незадовољство. Прошло је време шерифа, а нажалост ми у Србији још увек немамо ту слободу, тек треба да се изборимо за њу. Ако не покажемо да смо у тој борби спремни да пружимо све што можемо, нећемо се ни дочепати те слободе,“ поручио је председник демократа Зоран Лутовац. Лутовац је подвукао да су Демократска странка, Странка слободе и правде, Народна странка, Покрет слободних грађана, Покрет слободна Србија, Покрет за преокрет, Грађанске платформе, Демократска заједница војвођанских Мађара, Удружени Синдикати "Слога“ и однедавно и Скупштина Слободне Србије удружили  да би показали грађанима да постоји алтернатива.

„Ми смо направили савез, а савез је много више од колоне. Kолона преставља удружење неколико политичких актера са истом идеологијом и програмом који покушавају да буду конкурентни на политичкој сцени. Савез је нешто друго – савез је укрупњавање, окупљање око кључног циља, а наш циљ је ослободити и мењати Србију. Да бисмо изашли пред грађане са својим посебностима, морамо прво да се изборимо да имамо слободне изборе, да имамо слободну Србију, где грађани неће морати својим изласком на изборе или политичким ангажманом да показују како су слободни и храбри. Морамо да имамо Србију у којој ће грађани исказивати своју вољу као нешто нормално, а не као нешто храбро,“ рекао је Лутовац у обраћању демократама и гостима у Јагодини и закључио да смо направили савез да бисмо показали грађанима да постоји алтернатива, да постоји снажна политичка групација спремна да се супротстави овом режиму.

„Савез није само збир наших појединачних рејтинга. Kада је ДОС 2000. године окупио чиниоце са малим рејтинзима на једном месту, представљао је много више од простог збира рејтинга. Kад су се удружили, као лавина су однели у прошлост не само режим, него и све оне који нису разумели тадашњи тренутак и да нам је било потребно обједињавање. То ми сада правимо,“ поручио је Лутовац.

Свечаној седници су, поред стотинак чланова Демократске странке у Јагодини, председника ДС-а Зорана Лутовца и председника Извршног одбора ДС Срђана Миливојевића, присуствовали и потпредседници странке Татјана Манојловић, Бранимир Јованчићевић и Ненад Митровић, чланови председништва Саша Пауновић и Иван Дубљанин, портпаролка Алиса Kоцкар, заменик председника Извршног одбора Дарко Симић, демократе из округа, као и партнери из Народне странке, Странке слободе и правде и Еко-бригаде. 

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ