ћир

Performans ispred suda u Požegi: Ne plaćamo kazne za blokade


PODELITE:

Grupa aktivista u Požegi okupili su se danas ispred Osnovnog suda u Požegi kako bi predali zahteve za sudsko odlučivanje nakon što su im poslate kazne zbog blokade puteva na nedavnim protestima.

“Prekršaje koji nam se stavljaju na teret ne priznajemo. Idemo na sud, jer ne vidimo da smo za išta krivi”, poručili su oni.

U razgovoru za Nova.rs predsednik OO Demokratske stranke u Požegi Mišo Marković rekao je da okupljeni ništa pogrešno nisu uradili.

“Izašli smo da iskažemo bunt protiv projekta Rio Tinto, koji ne ugrožava samo okolna sela, već čitavu opštinu Požega. To je naše pravo i bez obzira na sve posledice, koje mogu da uslede, idemo do kraja u odbrani naših građanskih prava i borbi za očuvanje životne sredine”, rekao je on.

Aktivista Incijative za Požegu Nikola Maslać rekao je da su kazne nastavk pritiska vlasti na građane.

“Podneli smo zahtev za sudsko odlučivanje, jer građani ne nameravaju da plate novčane kazne i u postupku će pokušati da dokažu da nisu odgovorni za prekršaje koji im se stavljaju na teret. Mnogi s nestrpljenjem očekuju suočavanje sa policajcima koji su ih uočili na protestu”, zaključio je on. 

Izvor: Portal Nova S 

Informativna služba Demokratske stranke

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE