lat

Перформанс испред суда у Пожеги: Не плаћамо казне за блокаде


ПОДЕЛИТЕ:

Група активиста у Пожеги окупили су се данас испред Основног суда у Пожеги како би предали захтеве за судско одлучивање након што су им послате казне због блокаде путева на недавним протестима.

“Прекршаје који нам се стављају на терет не признајемо. Идемо на суд, јер не видимо да смо за ишта криви”, поручили су они.

У разговору за Нова.рс председник ОО Демократске странке у Пожеги Мишо Марковић рекао је да окупљени ништа погрешно нису урадили.

“Изашли смо да искажемо бунт против пројекта Рио Тинто, који не угрожава само околна села, већ читаву општину Пожега. То је наше право и без обзира на све последице, које могу да уследе, идемо до краја у одбрани наших грађанских права и борби за очување животне средине”, рекао је он.

Активиста Инцијативе за Пожегу Никола Маслаћ рекао је да су казне наставк притиска власти на грађане.

“Поднели смо захтев за судско одлучивање, јер грађани не намеравају да плате новчане казне и у поступку ће покушати да докажу да нису одговорни за прекршаје који им се стављају на терет. Многи с нестрпљењем очекују суочавање са полицајцима који су их уочили на протесту”, закључио је он. 

Извор: Портал Нова С 

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ