ћир

Otvoreno pismo Zorana Lutovca


PODELITE:

Srbija danas nije slobodna zemlja. Srbija danas nije demokratija. NJen pravni poredak srušen je u Savamali, pa je svaka potraga za pravdom u ovoj zemlji osuđena da luta među tim ruševinama, gerilski osvajajući male pobede i tražeći saveznike.

Bastion slobodarske i građanske Srbije, Demokratska stranka, najviše je patila pod udarom ovog autokratskog režima. Na sve moguće načine, proteklih osam godina, demokrate i demokratkinje širom Srbije, a sada i sama srž DS-a, njen legalitet, izloženi su pravnom nasilju i torturi, nezapamćenoj u istoriji višestranačja Srbije.

U Srbiji ne samo da nema uslova za pošteno i slobodno izborno nadmetanje, već su osnovni postulati sigurne države, njena ustavna načela i zakoni, koja nas štite od “rata sviju protiv svih” ostali u pesku u Hercegovačkoj, a betonski neboderi, koji niču na savskoj obali Beograda, su tu da nas svakodnevno podsete ko je red i zakon u Srbiji.

Kako su naveli ljudi od izuzetnog znanja i ugleda naše zemlje, snaga Demokratske stranke počiva na jasnim ciljevima i integritetu, koje unosi u građansku borbu protiv autokratskih režima. Danas, naš cilj nikada nije bio jasniji i nikad se hrabrije nismo borili za naš integritet.

Žan Pol Sartr je rekao da svaka pobeda, ako se podrobno opisuje, počinje da liči na poraz. Ali, naša borba, koju smo do detalja uspeli, iz dana u dan sve više, da predstavimo i opišemo javnosti, kao najvećem savezniku onom ko istinu govori, i da potom dobijemo saborce i podršku sa mnogih adresa, govori da našu pobedu nećemo ni slaviti ni opisivati, već da je ona samo preduslov za jasan cilj Demokratske stranke, za našu jasnu borbu za dostojanstvo svakog građanina, za slobodnu Srbiju, gde vladaju zakoni, a ne samovolja, za Srbiju koja iskreno korača put Evropske unije.

Bez iskrene Demokratske stranke, njenih poštenih i čestitih članova ispred kojih stojim i hrabrih građana sa kojima koračam na protestima, takva Srbija nije moguća.

Kao predsednik Demokratske stranke u koju verujem, pozivam vas da nam se u toj borbi pridružite.

Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE