ћир

Otvoren prvi Zoran Ðinđić Hakaton


PODELITE:

Predstavljanjem koncepta takmičenja, osnovnih intencija organizatora i ideje vodilje koja je opredelila Demokrataku stranku da u program obeležavanja značajnih godišnjica uvrsti kao programsku celinu Zoran Ðinđić Hakaton, danas je otvoren takmičarski deo.

Broj slika: 3

GALERIJA SLIKA

Mladi, znanje i perspektive razvoja tematski i programski najbitnije su teme sadašnjice. Vizionarstvo ubijenog premijera ogledalo se u izmeštanju fokusa sa tematskog okvira koje su devedesete kao godine beznađa, ratova i podela isturale u prvi plan, upravo u ovo, aktuelne i danas.

Pozdravljajući učesnike nadmetanja u znanju, dr Zoran Lutovac, predsednik DS, je istakao da suština bavljenja delom Zorana Ðinđića nije negovanje kulta ličnosti, već iznalaženje adekvatnog odgovora kako ideje za koje se zalagao i principe borbe valorizovati u agendi stranke i delovanju svakog od nas pojedinačno.

- Zoran je uvek pažnju poklanjao mladima i znanju. Činio je to iz najdubljih uverenja, a ne iz pragmatičnih razloga. U vreme trajanja njegovog premijerskog mandata i reč nada vratila se u realitet, konstatovao je dr Lutovac, naglašavajući modernost kao obeležje jedne političke filozofije i Demokratske stranke u celini.

Članovi žirija Zoran Ðinđić Hakatona u uvodnom delu predstavili su vlastiti doživljaj takmičenja, kao i opredeljujuće svoje razloge da i sami budu deo inovativnog i edukativnog projekta koji će rezultirati novim generacijskim odgovorom na idejne i vrednosne značajke iz Ðinđićeve baštine.

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE