lat

Отворен први Зоран Ђинђић Хакатон


ПОДЕЛИТЕ:

Представљањем концепта такмичења, основних интенција организатора и идеје водиље која је определила Демократаку странку да у програм обележавања значајних годишњица уврсти као програмску целину Зоран Ђинђић Хакатон, данас је отворен такмичарски део.

Број слика: 3

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Млади, знање и перспективе развоја тематски и програмски најбитније су теме садашњице. Визионарство убијеног премијера огледало се у измештању фокуса са тематског оквира које су деведесете као године безнађа, ратова и подела истурале у први план, управо у ово, актуелне и данас.

Поздрављајући учеснике надметања у знању, др Зоран Лутовац, председник ДС, је истакао да суштина бављења делом Зорана Ђинђића није неговање култа личности, већ изналажење адекватног одговора како идеје за које се залагао и принципе борбе валоризовати у агенди странке и деловању сваког од нас појединачно.

- Зоран је увек пажњу поклањао младима и знању. Чинио је то из најдубљих уверења, а не из прагматичних разлога. У време трајања његовог премијерског мандата и реч нада вратила се у реалитет, констатовао је др Лутовац, наглашавајући модерност као обележје једне политичке филозофије и Демократске странке у целини.

Чланови жирија Зоран Ђинђић Хакатона у уводном делу представили су властити доживљај такмичења, као и опредељујуће своје разлоге да и сами буду део иновативног и едукативног пројекта који ће резултирати новим генерацијским одговором на идејне и вредносне значајке из Ђинђићеве баштине.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ