lat

Отказати или прилагодити програм дочека по старом календару


ПОДЕЛИТЕ:

Градски одбор Демократске странке у Новом Саду упозорава градске власти и организаторе свечаности поводом проглашења Европске престонице културе 13. јануара да су масовна окупљања и прославе у условима нове експлозије епидемије вируса Kовид 19 врло опасна по здравље и учесника и посетилаца програма.

Претенциозни и спектакуларни програм дочека нове године по старом календару и отварања Европске престонице културе на 40 локација са више стотина учесника и очекиваним хиљадама посетилаца представља праву епидемијску бомбу која може изазвати несагледиве последице по здравље грађана Новог Сада. Организовање оваквих масовних манифестација није одговорно у условима када је број заражених новим корона вирусом на дневном нивоу повећан десетак пута за само неколико дана и када је већ донета одлука да све средње школе у Војводини од понедељка организују онлајн наставу у циљу заустављања ширења вируса.

Градски одбор Демократске странке разуме потребу да се почетак године у којој Нови Сад носи титулу Европске престонице културе обележи на достојан начин. Јасно је такође да су већ потрошена значајна финансијска средства, да су уговори са извођачима закључени и да је у припрему читаве манифестације уложен велики труд. Ипак, здравље људи је најважније и ниједан људски живот изгубљен у епидемији није вредан ни било којег новца ни било чијег политичког рејтинга. Шокантан раст броја новозаражених после масовних дочека нове године по новом календару каквих готово нигде није било осим код нас, представља опомену која се не сме игнорисати и недвосмислен сигнал шта треба урадити да се грешка не понови. Одлагање програма, или његова значајна модификација, како би се смањио ризик од ширења заразе несумњиво не би било популарно за градску власт, али би било озбиљно и одговорно према грађанима и свим гостима Новог Сада.

Градски одбор ДС Нови Сад

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ