lat

Оштра опозиција Вучићу, а не колаборација


ПОДЕЛИТЕ:

У Шапцу је одржан наставак започете седнице, а одмах потом и нова седница Главног одбора Демократске странке. Седницама је присуствовало и верификовало се 196 од укупно 367 чланова Главног одбора Демократске странке.

Број слика: 4

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

„Хвала Вам што сте допринели да Демократска странка буде демократска и да буде алтернатива, а не сарадник режима. Одбранили смо Демократску странку, одбранили смо бојкот и опозицију, а ослободићемо и Србију од режима Александра Вучића,“ изјавио је Зоран Лутовац.

На седницама је, поред извештаја, усвојено неколико предлога који су веома важни за наставак реформе Демократске странке. Једногласно је усвојен предлог за разрешење секретара Демократске странке Горана Јаића, а за новог секретара изабран је дипломирани правник Душан Динчић.

Потпредседница Драгана Ракић изабрана је за заменицу председника.

Расправљало се и о жалбама чланова Статутарне комисије чије је чланство у Демократској странци суспендовано на годину дана и Главни одбор је потврдио ову одлуку. На дневном реду нашли су се и предлози за смену неколико чланова Извршног одбора, које је Главни одбор и изгласао, са изузетком Богдана Татића који ће наставити да обавља своју функцију.

Одговарајући на питања о скупу који се у исто време одигравао у Београду, председник Демократске странке истакао је да не постоје два Главна одбора јер је само један легитиман, који се данас одржава у Шапцу.

„Нама треба 300 Спартанаца који ће ову странку учинити ефикасном, јаком странком која служи општем интересу. Ја Вас позивам да наставимо са реформама, да повратимо поверење грађана јер ми морамо својим делима да покажемо да смо странка која је спремна да преузме водећу улогу у Србији,“ закључио је Зоран Лутовац.

Председник Демократске странке је покренуо поступак искључења из странке против иницијатора и организатора пропалог покушаја преотимања странке уз помоћ функционера Српске напредне странке, и физичке опструкције на седници Главног одбора Балше Божовића, Радослава Милојичића Кене, Слободана Милосављевића, Бранислава Лечића и Горана Јаића. Извршни одбор ће их у статутарно прописаним роковима искључити из странке. Ни они, ни Александар Вучић не могу да зауставе реформу Демократске странке која је спремна да стане против Вучића и врати се на чело поштене, грађанске, европски оријентисане Србије.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ