lat

Опозициони одборници напустили Скупштину града Вршца


ПОДЕЛИТЕ:

Данас су опозициони одборници града Вршца бојкотовали скупштинско заседање, због, како су навели, „терора који спроводи Српска напредна странка над институцијама државе и њеним грађанима“.

У саопштењу се даље наводи: „Грађани су са протеста тражили да сви посланици и одборници напусте скупштине због суспендованих демократских принципа. Поштујући захтеве грађана, ми одборници скупштине града Вршца бојкотоваћемо ову седницу“.

Данашњи рад скупштине је бојкотовало седморо одборника: Татјана Вешовић (ДС), Драгана Ракић (ДС), Биљана Јеличић (ДЈБ), Горан Николић (ДЈБ), Зоран Томић (Народна странка), Драгица Станојловић (независна одборница) и Милуцу Живков (СПС).

Почетак скупштинског заседања је каснио 30 минута, јер није било потребне већине за изгласавање одређених тачака дневног реда, а које се тичу поступка продаје д.о.о. Хелвеције која је у 100% власништву града Вршца. Реч је о продаји дела имовине јавног комуналног предузећа Други октобар за коју није било потребне већине, па је пред сам почетак скупштинског заседања амандманом мењана Одлука о оснивању д.о.о. Хелвеција како би се број потребних гласова одборника са 30 смањио на 23.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ