lat

Опозиција у Крагујевцу: Бојкот 2020 је уједињење око заједничког циља


ПОДЕЛИТЕ:

Вечерас је у Крагујевцу у оквиру кампање Бојкот 2020 говорила потпредседница Демократске странке Драгана Ракић. Скупу су присуствовали и председник странке Зоран Лутовац, као и председник Градског одбора ДС-а у Крагујевцу Иван Дубљанин.

Број слика: 2

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Драгана Ракић је поручила да грађани желе да се у Србији поштују закони и да влада ред.

„Желимо да се унапред знају правила игре, да се зна ко је за шта одговоран, желимо да закон важи за све почевши од председника, премијерке, министара, њихових тата и тетака, браће, ташти, стрини, ујни и кога год већ имају!“

Потпредседница демократа је рекла како грађани не желе да Србија буде стабилна у аутократији, сиромаштву и корупцији, већ да буде стабилна као уређена, демократска и развијена земља, а да су први корак на том путу слободни и поштени избори.

„Ми данас немамо изборе, јер на изборима које организује Вучић не гласају слободни људи по својој вољи и савести, већ гласају уцењени и застрашени под притиском да ће изгубити посао ако на листићу не заокруже име Александра Вучића. Ми у Србији немамо изборе, ми имамо пребројавање уцењених и понижених бирача које џипови без таблица доводе на бирачка места“, истакла је Драгана Ракић.

Она је позвала окупљене да се заједнички боре за вредности у које верују, и да оставе по страни све међусобне различитости.

„Искуство нам говори да се аутократски режими руше само ако направимо један широки фронт и ујединимо снаге: и левице, и деснице, и политичке странке, грађански покрети, и синдикати и политички непоредељени грађани. Ујединимо се око заједничког циља: а то је борба за слободне и поштене изборе, на којима ће гласати слободни људи“, подвукла је Драгана Ракић.

Она је подсетила окупљене на узбуњивача Александра Обрадовића, који се „побунио против безакоња, корупције, криминала и дирнуо у осињак СНС клана“.

„Александар Обрадовић је ризиковао све, своју слободу, свој посао, мир своје породице, зарад јавног добра. Не морамо бити храбри као Александар Обрадовић, али му можемо и морамо бити подршка. Александар Обрадовић је наш херој и наш путоказ да слобода и људски и професионални интегритет немају цену и да је лични морал основа сваке опште политике. Он је у своју борбу већ кренуо, а ми крећемо у наш бој, у бојкот лажних избора“, закључила је потпредседница Демократске странке.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ