lat

Омогућите наплату алиментација током ванредног стања!


ПОДЕЛИТЕ:

Савезу за Србију обратиле су се мајке деце које право на алиментацију остварују путем судске одлуке, на основу извршних правноснажних пресуда.

На пример, Фонд ПИО је у случајевима када је родитељ који плаћа алиментацију пензионер, обавестио мајке да су алиментације обустављене одлуком Владе, а извршитељи посредници обавештавају их да су немоћни јер је Влада донела уредбу којом је та врста плаћања обустављена.

Тражимо од Владе Србије да хитно укине одредбе којима је онемогућила принудну наплату алиментација,нарочито имајући у виду да права детета не могу бити ограничена ни у ванредном ни у ратном стању.

Не ради се о мајкама које су могле да послушају доктора Несторовића и оду у Милано у шопинг. Не ради се о мајкама које имају луксуз да чекају председникових 100€, нити им треба његова милостиња. Ради се о мајкама и деци која на тај новац имају право и од чега се хране и плаћају кров над главом.

Влада Србије, премијерка или председник немају правни основ да укидају извршења правноснажних пресуда током ванредног стања. У овом случају, угрожавају егзистенцију деце док манипулишу ванредним стањем за своју предизборну кампању подсмевајући се Србији слоганом “За нашу децу”.

Савез за Србију

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ