ћир

Omladina nadležnim organima: Bavite se visokom korupcijom, a ne mladima koji na nju ukazuju


PODELITE:

Dejan Bagarić, omladinac Demokratske stranke, saslušan je u predistražnom postupku zbog performansa na Trgu Republike održanog u oktobru prošle godine. Kako se u pozivu na saslušanje navodi, poziv je zbog „krivičnog dela Uništenje i oštećenje tuđe stvari iz člana 212 Krivičnog zakonika Republike Srbije“.

On je sa još nekoliko aktivista i aktivistkinja učestvovao u performansu farbanja Trga Republike koji je nosio simboličan naziv „Pozlaćivanje Trga Republike shodno njegovoj ceni“.

Bagarić, kao i drugi omladinci, farbajući trg žutom bojom i posipajući ga šljokicama, nameravali su da skrenu pažnju javnosti na zloupotrebe beogradskih vlasti u vezi sa rekonstrukcijom Trga Republike i na enormno visoku cenu radova koja do danas nije u potpunosti poznata javnosti, iako je plaćena novcem svih građana.

Povereništvo Demokratske omladine osuđuje ovakav vid odnosa prema umetničkim performansima kojima se omladina služi da izrazi nezadovoljstvo očiglednom korupcijom u režimskim strukturama i zahteva od nadležnih organa da se bave visokom korupcijom, a ne omladinom koja na to ukazuje.

Povereništvo Demokratske omladine

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE