lat

Омладина надлежним органима: Бавите се високом корупцијом, а не младима који на њу указују


ПОДЕЛИТЕ:

Дејан Багарић, омладинац Демократске странке, саслушан је у предистражном поступку због перформанса на Тргу Републике одржаног у октобру прошле године. Како се у позиву на саслушање наводи, позив је због „кривичног дела Уништење и оштећење туђе ствари из члана 212 Кривичног законика Републике Србије“.

Он је са још неколико активиста и активисткиња учествовао у перформансу фарбања Трга Републике који је носио симболичан назив „Позлаћивање Трга Републике сходно његовој цени“.

Багарић, као и други омладинци, фарбајући трг жутом бојом и посипајући га шљокицама, намеравали су да скрену пажњу јавности на злоупотребе београдских власти у вези са реконструкцијом Трга Републике и на енормно високу цену радова која до данас није у потпуности позната јавности, иако је плаћена новцем свих грађана.

Повереништво Демократске омладине осуђује овакав вид односа према уметничким перформансима којима се омладина служи да изрази незадовољство очигледном корупцијом у режимским структурама и захтева од надлежних органа да се баве високом корупцијом, а не омладином која на то указује.

Повереништво Демократске омладине

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ