lat

Одбрана новинарске професије је императив


ПОДЕЛИТЕ:

На Светски дан слободе медија, Демократска странка позива све новинарке и новинаре у Србији, а пре свега запослене у Јавном медијском сервису, да се уједине у одбрани достојанства професије, а све грађанке и грађане да их у томе подрже.

У ситуацији када и многи страни медији извештавају о укидању демократских институција у Србији, када Репортери без граница на листи медијских слобода Србију рангирају на 93. месту, што представља додатни пад у односу на прошлу годину... Када новинаре и узбуњиваче у Србији хапсе јер су се дрзнули да износе истину, када у време пандемије власт покуша да новинаре искључи чак и са конференција за њих организоване, када се покушај убиства спаљивањем новинара у сопственом дому релативизује баналном квалификацијом случаја, а оне који професионално раде свој новинарски посао власт и медији под њеном контролом квалификују као издајнике државе и народа - одбрана новинарске професије је императив.

Обавеза друштва је да то препозна и подржи.

Демократска странка подржава сваког појединачног новинара и новинарку да потпуно, истинито и благовремено обавља свој посао, у интересу јавности.

Демократска странка се обавезује да ће слобода медија и даље бити у фокусу страначких активности.

Никада више ни једна власт у Србији не сме укинути медијске слободе и овако бесрамно газити достојанство новинарске професије.

Новинаркама и новинарима који храбро истрајавају у професионалном обављању свога посла, честитамо Светски дан слободе медија са обећањем да ћемо створити услове за њихов неометан рад.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ