lat

Новим наметима по леђима грађана


ПОДЕЛИТЕ:

Упркос обећањима о "економском благостању" и "златном добу" властодржаца из Српске напредне странке, сведоци смо скоро свакодневних поскупљења и удара на ионако низак стандард наших грађана.

Последњи у низу ових примера је увођење новог "Правилника о регистрацији" и најављено вишеструко поскупљење техничког прегледа моторних возила. Не доводећи у питање добру намеру власти да ригорознијом контролом уведе ред у ову област, не можемо да се не запитамо ко је својим чињењем (или нечињењем) довео до тога да се нашим путевима креће огроман број возила са неизвршеним техничим прегледом?

Хоће ли министарства унутрашњих послова и саобраћаја покренути истрагу и утврдити ко је дозволио регистрацију моторних возила са неизвршеним техничким прегледом? Чудно звучи и да ће један део новца од плаћеног техничког прегледа бити уплаћиван Агенцији за безбедност саобраћаја "за изградњу информационог система" и поставља се питање зашто би грађани Србије, који кроз плаћање редовног пореза финансирају државну администрацију морали поново то да раде?

Уколико власт већ жели да побољша рад институција, можда би било добро да, за почетак, отпусте на стотине неквалитетних партијских кадрова које су запослили у протеклих шест година, и на њихова места доведу стручна лица из тих области, како грађани и грађанке не би поново, по ко зна који пут, плаћали незнање и нестручну управу.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ