ћир

Novaković: Primitivizam i nacionalizam i dalje imaju podršku režima


PODELITE:

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu Nebojša Novaković izjavio je da Demokratska stranka oštro osuđuje upad vođe Srpske desnice Miše Vacića na izložbu u Centru za kulturnu dekontaminaciju i zahteva od nadležnih organa da protiv Vacića pokrenu sudski postupak kako bi taj pajac Aleksandra Vučića zadužen za promovisanje najnižih nacionalnih strasti bio kažnjen barem za ovaj šovinistički ispad.

Otimanje mikrofona i prekid izložbe od strane ljudi koji promovišu međunacionalnu mržnju nažalost nije nešto što do sada nismo viđali u našem društvu, ali izražavamo zabrinutost zbog toga što se to događa i danas, nekoliko decenija posle eksplozije nacionalne mržnje. Poslednji Vacićev ispad samo je još jedan dokaz da ostvarivanje mira u regionu, iskrenog pomirenja i saradnje na ovim prostorima ne može biti dok su na vlasti oni koji su i učestvovali i podstrekivali na građanski i nacionalni rat u bivšoj Jugoslaviji.

„Demokratska stranka je i danas na istom antiratnom i antišovinističkim stavu, kao i pre 30 godina. Spremni smo da branimo vrednosti pomirenja, obnove poverenja i saradnje među narodima i državama koje bi i Srbiju i čitav region učinile boljim i sigurnijim za život svih građana u ovom delu sveta,“ zaključio je Nebojša Novaković.

Informativna služba Demokratske stranke

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE