lat

Новаковић: Примитивизам и национализам и даље имају подршку режима


ПОДЕЛИТЕ:

Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Небојша Новаковић изјавио је да Демократска странка оштро осуђује упад вође Српске деснице Мише Вацића на изложбу у Центру за културну деконтаминацију и захтева од надлежних органа да против Вацића покрену судски поступак како би тај пајац Александра Вучића задужен за промовисање најнижих националних страсти био кажњен барем за овај шовинистички испад.

Отимање микрофона и прекид изложбе од стране људи који промовишу међунационалну мржњу нажалост није нешто што до сада нисмо виђали у нашем друштву, али изражавамо забринутост због тога што се то догађа и данас, неколико деценија после експлозије националне мржње. Последњи Вацићев испад само је још један доказ да остваривање мира у региону, искреног помирења и сарадње на овим просторима не може бити док су на власти они који су и учествовали и подстрекивали на грађански и национални рат у бившој Југославији.

„Демократска странка је и данас на истом антиратном и антишовинистичким ставу, као и пре 30 година. Спремни смо да бранимо вредности помирења, обнове поверења и сарадње међу народима и државама које би и Србију и читав регион учиниле бољим и сигурнијим за живот свих грађана у овом делу света,“ закључио је Небојша Новаковић.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ