lat

Новаковић: Једино место где нећете погрешити да инвестирате су људи


ПОДЕЛИТЕ:

Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Небојша Новаковић учествовао је на трибини ,,Шта ћеш да урадиш за мене? - Млади питају политичаре" коју је организовала Омладинскo студентска акција из Новога Сада.

"Бесплатно школовање је требало да буде проблем који смо одавно решили, али то не значи уједно и решење проблема образовања. Потребни су квалитетни програми, иновирани програми који прате савремене тенденције у науци и образовању. Нисам сигуран да су се овде људи из власти томе озбиљно посветили. Зато генерације када заврше факултете, добију дипломе, нису изразито конкурентне на тржишту рада колико би могле бити с обзиром на њихове радне капацитете и потенцијале. За почетак би требало да признамо да имамо проблем и да школски програм и образовни програм апсолутно не одговара ономе што су тенденције како на тржишту рада, тако и тенденције у савременој науци. Kада то признамо треба да видимо где су нам реални капацитети и где можемо да направимо компаративну предност у односу на друге. Да одређени акценат ставимо на то, осавременимо програме на начин да она занимања која се траже у Србији и региону буду покривена адекватним програмима, а то данас није случај," поручио је Небојша Новаковић.

Новаковић сматра да је могућ бољи живот не само за младе, већ за све. "Kада разговарам са људима на терену суочавам се са предрасудом да ћемо извести промену па ће за 20 година бити боље. Не слажем се с тим. Бакама од 80 година кажем да ће за 3 године много боље да живе јер је то изводљиво. Оне могу то да дочекају, а не треба да чекају 3.000 динара помоћи од једног човека или 50 евра, јер то представља понижавање људи који су своје пензије давно зарадили," изјавио је Новаковић.

Председник Покрајинског одбора ДС за Војводину тврди да у Србији може да се живи боље када се стане са лоповлуком и корупцијом јер новца има довољно ако се расподели како треба и ако се инвестира тамо где треба.

"Једино место где нећете погрешити да инвестирате су људи и држава треба да буде та која ће дати подстицај да појединац извуче максимум из себе који он као јединка не може. То је основна улога државе. За то служи буџет, за то сви издвајамо, да бисмо могли да урадимо више уз подстицај и уз систем који стоји иза нас него као појединци. Kако изгледа када немамо државу? Ми то живимо данас," поручује Небојша Новаковић.

Трибину можете погледати на следећем ЛИНKУ

Инфрмативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ