lat

Новаковић: Брковић указао на то да проблем није недостатак патриотизма, већ криминал енормних размера


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка најоштрије осуђује језиве претње и увреде којима је на друштвеним мрежама изложен активиста Странке слободе и правде Брајан Брковић, и истиче да је напад на њега – напад на све мислеће, слободне и храбре људе у Новом Саду који имају смелости да се супротставе режиму Александра Вучића и његовим корумпираним политичким савезницима.

“Позивамо све слободи привржене људе у Новом Саду, Војводини и Србији да се солидаришу са младим политичким активистом Брковићем, који је имао смелости да се јасно и гласно супротстави бесмисленој и квазипатриотској кампањи Српске напредне странке, која је у бојама српске заставе ишарала делове Новога Сада, покушавајући да иза застава сакрије да се наш град и цела Србија налазе под окупацијом криминогене хоботнице која је целу државу претворила у приватно власништво Александра Вучића, његове породице и његових политичких послушника,” изјавио је председник Покрајинског одбора Демократске странке Војводине Небојша Новаковић.

Верујемо да сви имамо довољно знања и искуства да препознамо да се иза утеривања патриотизма, како сада тако и деведесетих, крије бесомучна пљачка друштвених и јавних ресурса.

“Брковић је на квазипатриотским скрнављењима јавних површина исписао имена бројних афера које потресају државу Србију, указујући да наш проблем није одсуство патриотизма, него криминал енормних размера који разара и политичко и друштвено ткиво града и целе земље. Kао и деведесетих, свако ко се супротстави језивом криминалу и злочинима, бива проглашен за непријатеља и издајника. Надам се да смо из свега тога извукли неке лекције, између осталог ону да морамо бити солидарни са онима који су изложени режимском насиљу. Ако не покажемо солидарност, врло се лако и ми можемо наћи на удару криминалаца и армије ботова Српске напредне странке,” закључио је Новаковић.

Информативна служба ПО ДС за Војводину

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ