lat

Новаковић: Борба против фашизма никада не престаје


ПОДЕЛИТЕ:
Nebojša Novaković

Данас се у целом свету обележава Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизма.
Погром Јевреја широм Немачке почео је на данашњи дан 1938. године насиљем на немачким улицама, а у наредних неколико година у логорима широм Европе животе је изгубило шест милиона мушкараца, жена и деце. Дан када су се одиграли бројни физички напади, порушене синагоге и уништена или покрадена непроцењива лична имовина Јевреја, позната је и као Kристална ноћ.

„Нажалост, због мера заштите нисмо у могућности да се данас окупимо у великом броју и да заједно поновимо најважнију лекцију из историје и да одамо почаст жртвама холокауста. Ипак, оно што можемо да учинимо јесте да се сетимо свих страдалих, свих који су своје животе положили да бисмо ми данас били слободни, и да њима у част свакога дана славимо различитост, показујемо солидарност и живимо стално водећи рачуна о другима,“ поручио је Небојша Новаковић, председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину.

Данас, када Србија полако, али сигурно тоне на листи демократија у свету, када су људска права озбиљно угрожена и када режим Александра Вучића покушава да угуши сваку слободну мисао, важније је него икада да се сетимо какву Србију желимо и за какву се Србију боримо.

„Нажалост, данас су готово недодирљиви управо они који шире идеје суштински утемељене на фашизму јер уживају заштиту, а врло често и директну подршку, оних који су на власти. То не сме да нас обесхрабри. Наша је дужност да одбранимо људска права свих наших суграђана и то је мисија од које никада нећемо одустати јер борба против фашизма никада не престаје,“ закључио је Небојша Новаковић.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ