lat

Николић позвао ЕУ да подржи одлагање нелегитимних избора


ПОДЕЛИТЕ:

Дејан Николић, потпредседник Демократске странке, говорио је на самиту ЕУ-Западни Балкан и том приликом позвао представнике Европског парламента да дођу у Србију и подрже одлагање нелегитимних избора.

Он је нагласио да изборни услови не само да се нису побољшали, већ су услед епидемије коронавируса додатно унижени, те да ако на непостојање елементарних услова за нормалне изборе додамо и здравствени ризик опасности од инфекције, није тешко закључити да су за Демократску странку избори 21. јуна потпуно неприхватљиви.

“Србији је нестало демократског ваздуха. Грађани се гуше у аутократији. Поделе у друштву су толико дубоке да су постале безбедносно питање са великим ризиком унутрашњих конфликата. Тензије су толико јаке да је потребна хитна медијација европских институција”, рекао је Николић.

Николић је европарламентарце позвао да размисле и о дугорочнијој мисији у Србији, јер ће стање демократије и људских права у Србији након избора, ако се одрже у јуну, бити још горе.

Дејан Николић се у име ДС захвалио на медицинској и финансиској помоћи за Западни Балкан и проактивним мерама у борби против коронавируса, као и на јасним порукама да Европска унија није целовита без земаља Западног Балкана.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ