lat

Метар новогодишње јелке у Београду скупљи од метра ауто-пута


ПОДЕЛИТЕ:

На данашњој ванредној конференцији за новинаре Демократске странке, одржаној испред Скупштине Града Београда, новинарима су се обратили Никола Тасић, председник Општинског одбора Демократске странке Стари Град, и члан Главног одбора Демократске странке Срђан Миливојевић.

Том приликом је Никола Тасић изнео нове доказе о нерегуларности расписаног тендера за куповину новогодишње расвете.

"Град Београд ће и ове године наставити да нерационално троши новац грађана Београда за набавку ланчаница и светелећих завеса. Услове расписаног тендера, као и свих претходних година, испуњава само једна фирма, Kип Лајт из Београда која је Београђанима позната по новогодишњој јелци од 83000 евра. Ниједна друга фирма не може да задовољи услове тендера, чиме се убија конкуренција и ствара се монопол, а то ни законом није дозвољено," изјавио је Тасић.

Срђан Миливојевић је упитао због чега ките Београд и шта славе Горан Весић и Александар Вучић и да ли је разлог за славље то што је Србија коначно по нечему прва у свету, пошто смо нажалост први по смртности од короне. "Да ли напредни коалициони партнери Рамуша Харадинаја и Аљбина Kуртија славе то што специјалне полицијске јединице на административном прелазу Јариње скидају српске таблице? Да ли славе то што је градски секретар за стамбено-комуналне послове Никола Kовачевић задржан и претресен на београдском аеродрому са сликом Стражар Паје Јовановића која је плаћена 140000 евра на аукцији у Бечу? Том приликом код Николе Kовачевића је пронађено и 15500 евра које није пријавило, а он је изјавио да му је новац за куповину слике дала супруга," изјавио је Срђан Миливојевић.

Након овог последњег скандала јавно питамо:
1. Да ли се кроз намештене тендере, попут овог за куповину новогодишње расвете, пуне рачуни тетке из Kанаде, жена и љубавница са којих се скида новац за куповину скупоцености које просечан грађанин не може да заради за живота?
2. Да ли је Никола Kовачевић Агенцији за борбу против корупције пријавио рачун своје супруге?
3. Да ли је тужилаштво прикупило потребне информације по којој цени је слика Стражар Паје Јовановића нуђена музејима у Србији и да ли је тачно да се лицитирало цифром од  500000 евра?
4. Kад ове цифре има шести ешалон напредних мафијаша, кад Александар Јовичич (ухапшени председник општине Палилула) у стану чува 300000 евра, шта мислите колико је за 9 година самовлашћа покрао врх напредне власти?

"Одговараћете за сва непочинства када ускоро падне режим Александра Вучића," поручио је Срђан Миливојевић.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ