lat

"Није нас било када је било потребно, договор је могућ..."


ПОДЕЛИТЕ:

Новоизабрани председник Демократске странке Зоран Лутовац рекао је да је главни задатак новог руководства да врати поверење грађана у ДС. Он је о томе говорио за Прву телевизију.

“Први корак је већ урађен, изабрани су људи по критеријумима успешности. Направљен је спој младости и искуства, знања и оперативности. То су људи који нису били експонирани у првим редовима извршне власти ДС. То су људи који по свему заслужују да добију шансу да предводе ДС“, навео је Лутовац.

Додао је и да следе и други кораци. “Ради се на томе да трому организацију претворимо у ефикасну организацију која зна да реагује на прави начин. Морамо да вратимо поверење грађана у програмском и идеолошком смислу, да се обратимо нашој циљној групи, радницима у привреди, култури, просвети, маргиналним групама. То су све наше циљне групе, изгубили смо њихово поверење јер нас није било када је било потребно, нисмо знали да комуницирамо са њима“, додао је.

Према његовим речима, важно је оно што се чини, а не оно у шта се куне.

“То је суштина промене коју морамо да радимо, да на делу покажемо какво друштво желимо и какву Србију желимо да градимо. Променама у организацији ћемо покушати да она постане ефикасна организација која ће се заснивати на активизму, а не на масовности. Активисти су ти који ће са људима из ресорних одбора повезати знање и оперативност и давати алтернативу на све погрешно у Србији“, рекао је Лутовац.

Истакао је и да су гласине о повезивању са другим опозиционим партијама приче о савезу, а не о уједињавању.

“Неопходно је наћи најмањи заједнички садржилац, да се договоримо око неспорног за све странке, без обзира на идеолошке разлике, да се определимо да се изборимо за неке ствари које нисмо успели када смо имали шансу. Другу не смемо да пропустимо. Грађани су нам послали поруку да морамо да нађемо заједнички језик око њима битних ствари, то они очекују и то није ствар избора, већ нужности, а одговорне и аутентичне опозиционе странке морају да се понашају у складу са тим“, додао је Лутовац.

Према његовим речима, могућ је договор са свима који су аутентични опозиционари, уз напомену да “већ сутра“ очекује да се крене у озбиљне разговоре.

Извор: Б92

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ