lat

Независна истрага да утврди како је Вулин сазнао шта пише у необјављеном тексту


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка (ДС) тражи независну истрагу која ће показати како је министар одбране Александар Вулин дошао у посед електронске преписке између листа "Недељник" и некадашњег министра одбране и бившег председника ДС-а Драгана Шутановца. У свом последњем јавном иступу, Вулин је коментарисао наводе из ауторског текста који је Шутановац писао за "Недељник", а који уопште није објављен. Самим тим, министар није ни могао знати шта све стоји у том тексту, осим уколико му неко није доставио поруке размењене између Шутановца и "Недељника" путем електронске поште.

Будући да се Горан Весић пре неколико месеци јавно хвалио како је дошао у посед поруке коју је директор програма Телевизије Н1 послао свом новинару, сад већ постају јасне индиције да режим Александра Вучића прати приватне комуникације и електронску пошту независних медија и политичара.

У демократским и уређеним државама већ саме индиције противзаконитог праћења и пресретања приватне поште биле би довољан разлог за смену како самог министра који зна шта пише и у необјављеном новинском тексту, тако и читаве владе. Истовремено, уколико власт не дозволи независну истрагу и ако покуша да заташка нову аферу министра одбране Александра Вулина, биће то још једна потврда колико су политичке странке "Савеза за Србију" и друге опозиционе организације и грађанске иницијативе биле у праву када су прогласиле бојкот лажних избора које Вучићев режим и помагачи Вучићевог режима припремају за крај априла. У земљи у којој власт чита електронску пошту новинара и политичара, нема услова ни за елементарни политички живот, а камоли за слободне и поштене изборе.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ