lat

Неучествовање у Вучићевом изборном циркусу


ПОДЕЛИТЕ:

Синоћ је у препуној сали Месне заједнице Пожега одржана трибина Зашто бојкот. На трибини су говорили председник Зоран Лутовац и копредседници Уједињене Демократске странке, Небојша Зеленовић и Александар Ивановић.

Број слика: 8

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Недвосмислено је потврђено снажно опредељење да у друштвеним околностима које владају и без претпоставке за нормалан живот и одвијање политичких процеса у демократском амбијенту одлука о неучествовању у режираној фарси и фингираним изборима, једина је могућа. Већ у првим недељама након доношења одлуке показала се и исправност става и оријентације да се настави у свим местима широм Србије непосредни разговор са грађанима. Борба за слободне и поштене изборе води се свакодневним активностима и присутношћу у свим местима и међу људима. Такође, истакнуто је да ће бити настављени разговори са представницима међународне заједнице и невладиним организацијама у циљу стварања услова за фер и демократске изборе. Да би дијалог био стваран и резултати примењиви, морају се уважати мишљења и препоруке које је формулисао Стручни тим, допуњено са предлозима релевантних организација, обезбеђено време за спровођење и гарантована обезбеђеност услова у периоду од девет месеци од доношења.

Констатовано је да застрашивања, уцене и претње којима су изложени појединци и опозиција у целини не говори само о недемократичности система и његовом репресивном карактеру, већ и о злоупотреби целог апарата принуде који је стављен у погон. Одлучност и истрајност у настојању да се обезбеди пуна слобода изражавања политичке и изборне воље не сме бити заустављена и морамо, сви заједно, Србију ослобити од страха, поручили су у Пожеги, челници Уједињене Демократске странке. 

Информативна служба Уједињене Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ