ћир

Nestručni aktivista SNS-a upravljao bagerom, šteta požara više desetina miliona evra


PODELITE:

Jučerašnji požar u Kolubari, kao i prethodne havarije su direktna posledica stranačkog zapošljavanja i nestručnog upravljanja celokupnim sistemom EPS-a.

Da bi neko postao bagerista nekada je bilo potrebno bar 5-6 godina učenja i radnog iskustva u Kolubari. Juče, u trenutku požara, odlagačem je upravljao radnik koji ima svega nekoliko meseci radnog iskustva. Za ovo radno mesto ga je preporučilo, pre svega, članstvo u Srpskoj naprednoj stranci. Zbog toga je direktna šteta na odlagaču već sada 2 miliona evra. Odlagač se trenutno nalazi na nestabilnom delu odlagališta i postoji opasnost od još veće direktne šteta. Indirektna šteta, kao posledica smanjene proizvodnje i isporuke uglja, u narednim mesecima mogla bi dostići i više desetina miliona evra.

Demokratska strana upozorava javnost da će isporuka električne energije biti ugrožena, a restrikcije struje postati surova realnost, ako se hitno sa svih pozicija u EPS-u ne smeni nestručni kadar, zbog kojih se i dogodio niz havarija. A ogromnu štetu, koja je nastala, svakako će plaćati svi građani Srbije.

Informativna služba GrO Demokratske stranke Beograd

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE