lat

Неготинске демократе не излазе на изборе


ПОДЕЛИТЕ:

Kако је већ одавно јасно да је режим Александра Вучића испробао и усавршио све механизме за уцењивање бирача, посебно када су издвојени избори у свега неколико малих средина у питању на које може да се фокусира читава машинерија Српске напредне странке, али и да режим већ годинама води кампању против опозиције пре свега путем медија са националном фреквенцијом, Општински одбор Демократске странке Неготин  донео је одлуку да не изађе на предстојеће локалне изборе.

То заправо и нису избори јер грађани нити имају приступ информацијама, нити могу слободно да бирају, нити постоје институције и механизми који ће спречити Српску напредну странку да и буквално покраде изборе.

Општински одбор ДС Неготин не жели да учествује у изрежираној представи и тако да легитимитет режиму Александра Вучића да влада барем још 4 године зарад неколико одборничких мандата, већ је на истом задатку са грађанима - боримо се да ослободимо Неготин и Србију из руку оних који ненамески троше новац из буџета, свако радно место условљавају партијском књижицом и где се високо котирају и на цени су инстант високошколци, који чак и не знају или не могу да запамте како им се и факултет зове. Нажалост, док не будемо видели леђа Српској напредној странци, у Неготину и Србији неће бити ни могућности да се догоде стварне промене које су грађанима потребне, да би живели достојанствено и слободно. Ми не желимо козметичке, већ стварне промене које ће утицати на свакодневни живот наших суграђана.

Чини се да има и бојимо се да ће увек бити оних који то не могу или не желе да разумеју и који, самим тим, остају при одлуци да изађу на изборе, дајући им легитимитет и тако, свесно или несвесно, помажући режиму Александра Вучића да опстане на власти. Kако играју улогу кооперативне опозиције која заправо помаже режиму уместо да се против њега бори, тако је и могуће да преко ноћи добију довољан број потписа за своје листе, а да притом нису ни видели ни нотара, нити овлашћеног службеника општине за оверу потписа.

Општински одбор ДС Неготин на то не пристаје и заједно са грађанима, покретима и другим опозиционим странкама које разумеју озбиљност ситуације, избориће се за то да се наша општина и држава врате у руке грађана. Неготинске демократе поручују својим суграђанима да 17. октобра остану код куће, да буду одговорни према себи и другима и да се вакцинишу


Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ