lat

Не допуштамо промену историје Београда, поштујемо и памтимо хероје


ПОДЕЛИТЕ:

У знак сећања на храбре ослободиоце Београда, данас је делегација СзС обишла спомен обележје које подсећа на јунаштво Миладина Зарића, који је у јеку борби демонтажом експлозивних направа спасио Савски мост од уништења.

Број слика: 3

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

- У слободарској историји Београда ниједна генерација није избором погрешне стране или доношењем погрешних одлука потирала тековине потомака, историју и интерес савременика. Све до ове градске власти, која игнорише и стручну јавност, гази културно наслеђе и обезвређује значај гласа грађана- рекао је Данило Башић, председник Градског одбора Демократске странке и председавајући СзС Београда.

Констатовао је да данас у престоници се изводе бесмислени, готово рушилачки радови којима се мења слика града и нарушава нормално одвијање живота.

- Један одважни човек, Миладин Зарић, 1944.године ризикујући живот сачувао је мост. Неко хоће да овај мост који не повезује само саобраћајно људе, већ носи и симболику измести зарад спокоја житеља Београда на води. Ми, нисмо против модернизације, свакако нисмо ми кочничари неминовних промена, ми желимо да зауставимо пропадање, одузимање вредног и значајног - нагласио је Башић, илуструјући примерима од Савамале до накарадне реконструкције Трга републике како се уназађује метропола.

Посебно важним је да не дозволимо да слобода, као највећа људска вредност, буде изгубљена или девалвирана. У слободу спада и отпор нерационалностима актуелне градске власти и наношењу штете Београђанима, компромитацији прошлости и скрнављења садашњости граду који је за све нас извориште идеја и духа слободе.

Данас смо се окупили да би на симболичан начин одали пошту ослободиоцима, херојском чину појединца и скренули пажњу да управо јуче и данас неко жели да промени историју Београда лажним анкетама и сумњивим одлукама, а ми то нећемо допустити, закључио је Башић.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ