lat

Нападнута интернет страница Зоран Ђинђић Хакатон


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка обавештава јавност да је интернет страница www.hakatonzorandjindjic.rs која служи за пријављивање учесника првог Зоран Ђинђић Хакатона нападнута од стране непознатих хакера.

Током јучерашњег дана пристигао је огроман број лажних пријава, који се мери хиљадама, чиме је сајт загушен. На тај начин су непознати починиоци покушали да спрече такмичарске тимове да се на прописан начин региструју. Ово није само атак на политичке неистомишљенике и илустрација перфидних настојања да се затоми јавност и опозиција, већ представља стварни одговор на питање како актуелни режим види и подстиче стваралаштво младих, идејни плурализам и промоцију иновативних приступа.

Овај напад као и коментари ботова на друштвеним мрежама очигледно показују да и после 16 година неки у Србији не могу да опросте Зорану Ђинђићу његову визију модерне развијене Србије у Европској унији. Спречавање људи да се пријаве и кроз Хакатон дају лични допринос креирању online алата/апликација које ће приближити младима лик и дело др Зорана Ђинђића и учинити га дигитално присутнијим, неће нас спречити у нашој тежњи и циљевима који су већи и значајнији од политичких, опредељују будућност.

Демократска странка ће докле год постоји чувати сећање на лик и дело др Зорана Ђинђића, човека који је поставио темеље модерне европске Србије. Користимо ову прилику да позовемо грађанке и грађане да заједно у уторак, 12. марта кроз серију догађаја и велику шетњу од 18 часова одамо пошту овом великом демократи и борцу за слободну модерну Србију.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ