lat

Најоштрије осуђујемо све учесталије инциденте на националној, политичкој и верској основи


ПОДЕЛИТЕ:

Покрајински одбор Демократске странке (ПО ДС) за Војводину најоштрије осуђује исписивање графита са нацистичким и антисемитским порукама у Новом Саду, разбијање прозора на просторијама Демократског савеза Хрвата у Војводини у Новом Сланкамену и све остале инциденте са националним, политичким и верским мотивима који су учестали у последње време.

Позивамо истражне органе да у најкраћем року идентификују починиоце ових недела и расветле њихове мотиве јер је то једини начин да се предупреде сва нагађања о могућим виновницима и произвољна тумачења инцидената. Уколико околности под којим се догађају инциденти не буду расветљене, биће то озбиљан разлог за сумњу како иза свега стоје управо они који су дужни да и открију починиоце ових недела.

Изливи мржње, насиље и манипулације верским, националним и политичким осећањима људи очигледно су све чешћи како се приближавају лажни избори које владајући режим припрема за крај априла. Зато се не може искључити могућност да постоји "политичка" веза између ових догађаја и да се прави кривци за ширење нетрпељивости и евидентан пораст инцидената са политичким, верским и националним мотивима налазе у редовима садашње власти и оних политичких снага које је, директно или посредно, подржавају. Због тога ПО ДС за Војводину позива све одговорне политичке странке и организације које учествују у политичком животу да својим активним деловањем спрече претећи пораст сваке нетрепељивости и тензија у друштву.

Покрајински одбор Демократске странке (ПО ДС) за Војводину

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ