lat

Национални савет за високо образовање потврдио да постоје незаконитости у раду Више медицинске школе у Ћуприји


ПОДЕЛИТЕ:

Изјава Балше Божовића, народног посланика

Број слика: 2

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

У допису који ми је упутио председник Националог савета за високо образовање проф. др Бела Балинт потврђено је да је ово најзначаније тело за високо образовање у овој земљи у више наврата захтевало од министра просвете Младена Шарчевића да се изврши инспекцијски надзор над радом Високе медицинске школе у Ћуприји, као и да је дало налог Националном акредитационом телу да изрши контролу квалитета рада ове школе, што су они одбили да учине.

У школи у којој је просветна инспекција већ утврдила да су високи функционери Српске напредне странке запослени противзаконито, медицинским сестрама наставу држи државни секретар и високи функционер СНС Иван Бошњак, по образовању ветеринар задужен за контролу свињског меса, шеф посланичке групе СНС доктор правних наука пред празном учионицом држи наводна предавања због којих добија седму плату, а под велом тајне, мимо закона и без знања НН већа акредитован је и још један мастер смер, само да би на њему предавао заменик шефа посланичке групе СНС инжењер Владимир Орлић.

Жене које су отпуштене из ове школе да би се функционери СНС запослили, докторке медицинских наука или докторанткиње, морају бити враћене на посао, а будући медицински радници морају добити квалитетно образовање. Министар Младен Шарчевић је у више наврата најављивао да ће се ово десити, обећавао да ће уговори са његовим страначким пајташима бити раскинути како је и наложила просветна инспекција, тврдио да ће ситуација у овој школи бити решена. Ништа од тога се није догодило. Време је да министра подсетимо на јавно изречена обећања како ће свих 9 жена вратити на посао, која даје од фебруара ове године, или да јавно призна да је немоћан да Високу медицинску школу у Ћуприји ослободи од окупације својих страначких колега и поднесе оставку.

Балша Божовић

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ