lat

Младост није лудост!


ПОДЕЛИТЕ:

Трибина “Младост није лудост” одржана је у Руми, па су тако о протестима, младима у политици и одласку младих из Србије говорили повереник Демократске омладине Дејан Багарић, чланица Народне странке Ирис Павошевић и грађански активиста Брајан Брковић. Пред сам почетак трибине, присутне је поздравио председник Извршног одбора ДС Срђан Миливојевић.

Број слика: 4

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

„Ова власт и Милошевићева власт нису упоредиве. Милошевић је био отелотворење зла и био је окружен злим људима. Борио се за моћ не за власт, власт му је била занат. Власт Александра Вучића  је гротеска, а гротеска је опаснија од оригинала. Служи се пропагандом, обманом, гротеска је циркус. Kод Милошевића Вулин никада не би могао да буде министар, могао је да буде само луда коју је Мира Марковић обожавала, а данас сви могу све,“ изјавио је Срђан Миливојевић.

Миливојевић је подсетио да је СНС је мафијашка, интересна организација, а да полиција неће тек тако да насрне на народ и да зато режим мора да ангажује криминалце, батинаше, Снајпера, Сандокана и њима сличне. Тада полиција добија наредбу да се повуче, а батинаши бију грађане.

„Ово није борба за власт, ово је борба за слободу, а млади људи рођени након 2000. године неће да буду чувари пропуштених прилика. Млади ће бити носиоци не функција, већ одговорности,“ закључио је Миливојевић.

Повереник Демократске омалдине Дејан Багарић указао је на то да не одлазе само млади људи, већ да одавде људи одлазе генерално.

“На нама је да нашу државу, а и читав регион, организујемо тако да не буде више периферија Европе. Млади само лакше одлазе јер се ослобађају корења и једноставније им је да оду. Моја породица је велика, али отишли су и моји родитељи, и браћа и сестра. Остао сам сам у свом граду. Мораћемо да имамо озбиљну стратегију како да задржимо људе овде,“ поделио је Багарић са присутнима.

Kада је реч о младима који су чланови и чланице Српске напредне странке, Багарић сматра да није тачно да они немају уверења, већ да њихова уверења почивају на личној добробити, а не идеологији.

„Чињеница је да је политика систематски затрован појам. Последњих 30 година, па и раније, градила се слика да није добро бавити се политиком, али је добро бавити се политиком у власти. Млади све чешће куцају на врата наших странака јер су свесни да не може више овако и да је важно у животу за нешто се изборити, али изборити се не само за себе већ за све,“ поручио је повереник Демократске омладине на трибини „Младост није лудост“ и позвао све младе да се активирају

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ