lat

Министар Ружић да објасни како је позната теоретичарка завере изабрана у звање ванредног професора


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка позива министра Ружића да објасни како је Мила Алечковић, која у јавности тврди да ношење маске изазива пнеумонију, да су ПЦР тестови лажни и опасни, а да је циљ вакцинације редукција популације, изабрана у звање ванредног професора Филозофског факултета Универзитета у Приштини.

Прошле године је поменути факултет расписао конкурс за избор у звање редовног професора за ужу научну област Психологија, на који се пријавила само Мила Алечковић. У извештају комисије се наводи да она нема публикован ниједан научни рад на СЦИ листи и да је у пријави навела 5 хетероцитата својих радова који нису хетероцитати, јер је један наведен у телевизијској емисији, а четири у мастер и дипломским радовима њених студената. Такође, константовано је да Мила Алечковић нема ни довољно радова у водећим часописима националног значаја, а посебно је занимљиво да сва три приложена рада из те категорије су публикована у Зборнику радова који издаје факултет на коме и предаје. На крају извештаја је комисија предложила да се кандидаткиња  Мила Алечковић изабере у звање ванредног професора, иако Филозофски факултет није расписао конкурс за то звање, него за звање редовног професора. Изборно веће овог факултета је њен избор у звање ванредног професора потом и потврдило.

Ресорни одбор за образовање Демократске странке тражи да министар Ружић, али и Филозофски факултет у Приштини, објасне како је могуће да је неко изабран у научно звање за које конкурс није ни расписан! Да ли ова власт на овај начин награђује поборнике разних теорија завере, који свакодневно кроз лажне информације доводе у опасност здравље свих грађана Србије? А ових дана управо Србија је по броју дневнооболелих од ковида у европском и светском врху. Kако је уопште могуће да једна особа попут Миле Алечковић, без озбиљних научних референци, буде професор на неком универзитету? Недавно је на једној телевизији гостовала у својеврсном дуелу са Гораном Весићем на тему вакцинације, па се можда и ту крије разлог зашто држава штити Алечковићку – поред ње чак и Весић изгледа пристојно и рационално.


Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ