lat

Милојичић: Ко је доделио обезбеђење Звонку Веселиновићу?


ПОДЕЛИТЕ:

Радослав Милојичић, посланик Демократске странке, поставио је на заседању Скупштине Србије питање министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу ко је доделио полицијско обезбеђење Звонку Веселиновићу.

„На основу чије процене угрожености, на основу којег акта и на основу чијег овлашћења Звонко Веселиновић, човек који је оптужен и био у затвору за најтежа кривична дела, има полицијско обвезбеђење. Тачније зашто Звонка Веселиновића, окорелог криминалца обезбеђују припадници Жандармерије. Веселиновића обезбеђују двојица припадника из нишког одреда жандармерије. Имамо и њихова имена, али она нису битна, јер они само извршавају наређења. Питање је, међутим, да ли је директор полиције потписао сагласност и наредбу да његови припадници обезбеђују криминалца, и да ли је министар полиције Небојша Стефановић потписао указ којим се Веселиновићу даје обезбеђење, упитао је Радослав Милојичић, посланик Демократске странке министра полиције на седници Скупштине Србије посвећене посланичким питањима, додајући да уколико су министар и директор полиције потписали ту наредбу Демократска странка ће тражити њихову смену.

Милојичић је рекао и да уколико ова двојица, челника полиције нису потписали, онда Србија има још већи проблем, јер се не зна онда ко управља нашом полицијом и жандармеријом. „Онда имамо паралелне системе у полицији и жандармерији, што заиста доводи у питање безбедност читаве државе у целини“, нагласио је Милојичић.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ