lat

Миливојевић: Вучић је политичка кукавица, избегао да се суочи са новим посланицима


ПОДЕЛИТЕ:
Izvor N1

Будући посланици више опозиционих група данас су одржали конференцију за медије испред Скупштине Београда, поводом одржавања Скупштине којој је истекао мандат, а пред којом Александар Вучић полаже заклетву. 

Срђан Миливојевић, председник Извршног одбора Демократске странке и будући посланик, указао је на то да је Александар Вучић одлучио да не оконча изборе одржане 3. априла, како би заклетву положио пред нелегитимним сазивом изабраним на лажним изборима 2020. године.

„Као свака кукавица, Александар Вучић се плаши суочавања са опозицијом. Свакоме је јасно да су се поред безброј неправилности и доказане изборне крађе на многим местима у Србији, избори понављали само у Великом Трновцу. У Мађарској су избору одржани истог дана када и у Србији, у Словенији три недеље касније, и обе државе су већ добиле и владу, а ми не само да немамо Скупштину, ми вољом Александра Вучића немамо ни резултате избора,“ поручио је Миливојевић.

Александар Вучић као узурпатор закона и институција демонстрира бахату самовољу и поручује читавој Србији да је важан само он. Небитни су и влада, и институције, битна је само његова функција и његово свевлашће.

„Надам се да и Ана Брнабић присуствује овој фарси и да ће одврнути сијалице у скупштинској Сали да би се ово понижавање и брукање Србије, гажење Устава и ругање институцијама одржало у одговарајућем амбијенту мрака који притиска Србију,“ закључио је Срђан Миливојевић.

Иако је најављена конференција испред Народне скупштине, ипак је одржана испред Скупштине града Београда, након што је полиција замолила будуће посланике да пређу на другу страну улице. „Немамо намеру да правимо инциденте већ да се огласимо поводом скандалозног гажења Устава, институција и демонстрирања бахате власти Александра Вучића“, казао је Миливојевић новинарима.


Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ