lat

Миливојевић упитао да ли је још један воз Соко оштећен и ко ће одговарати за штету у буџету


ПОДЕЛИТЕ:

На основу Закона о доступности информација од јавног значаја, председник Извршног одбора Демократске странке Срђан Миливојевић јавно је поставио питање Горану Аџићу, вршиоцу дужности генералног директора Јавног предузећа Железнице Србије, и Југославу Јовићу, вршиоцу дужности Генералног директора Србија Воза, да ли је ноћас утврђено хаваријско оштећење на још једном возу Соко, чиме је и други воз који саобраћа на прузи Београд-Нови Сад избачен из употребе.

„Ако је ова информација тачна, подсећам грађане Србије да није прошло ни 15 дана како је под још неразјашњеним околностима дошло до квара на првој композицији. О степену квара данас постоје само нагађања, праћена немуштим негирањем хаварије од стране одговорних из Железница Србије и Србија Воза који већ три дана саопштавају да ће се извршити привремена замена електромоторне гарнитуре воза ’Соко’“, изјавио је председник УО демократа.

Миливојевић је, у случају да су информације о новој хаварији на возу Соко тачне, јавно поставио и следећа питања:

1. Ко је одговоран за набавку ових возова?

2. Да ли су швајцарски возови тестирани и да ли је издат одговарајући атест за коришћење на прузи чији је завршетак реконструкције најављиван још 2018, иако је обнова ове пруге завршена тек 2022. године?

3. Узимајући у обзир чињеницу да су грађани Србије обнову ове пруге платили преко 2 милијарде евра, и да је током изборне кампање Александар Вучић пуштање у саобраћај ове деонице грубо злоупотребио за личну промоцију, јавно питам да ли је 33 минута вожње возом Соко од стране Александра Вучића 19. марта ове године у јеку изборне кампање на деоници Београд- Нови Сад, најскупљи предизборни спот у историји Србије чији минут је коштао вртоглавих 60.606.060 евра?

4. Колико још ових возова се Република Србија обавезала да купи и по којој цени?


Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ