lat

Миливојевић (ДС): Зашто Дијана Хркаловић није саслушана у вези са Јовањицом?


ПОДЕЛИТЕ:

Председник Извршног одбора Демократске странке (ДС) Срђан Миливојевић изјавио је да је оптужница у случају "Јовањица" обухватила само узгој марихуане, иако постоје докази и за њену дистрибуцију. Он је упитао зашто бивша државна секретарка Дијана Хркаловић није саслушана на околности везане за Јовањицу.

Миливојевић је новинарима испред Специјалног суда у Београду, поводом две године од хапшења власника „Јовањице“ Предрага Kолувије, рекао је да су неразјашњење афере прислушкивања председника Србије Александра Вучића, када је утврђено да је прислушкиван укупно 1882 пута. „Он је казао да неће рушити своју државу, да снимке тих прислушкиваних разговора никоме неће доставити, али је непобитно утврђено да је комуницирао са 26 безбедносно интересантних особа. Имам питање за Александра Вучића, председника СНС, да ли се један од 26 безбедносно интересантних особа налази и у предмету „Јовањица“. Да ли је комуницирао са неким од ових људи који су умешани у аферу Јовањица. Друго питање је у вези са Сашом Вујисићем, припадником ВБА, јединим проипадником ВБА у бекству, који се налази у САД.

Питам све припаднике режима Александра Вучића да ли је, и ако јесте – ко је тај високи функционер СНС и овога режима, који је приликом потписивања Вашингтонског споразума, са познатим америчким дипломатом, разговарао да Саша Вујисић буде изручен Србији. Имам питање за њих да ли је тачно да Саша Вујисић још увек није на црвеној Интерполовој потерници“, упитао је Миливојевић.

Треће питање тиче се некадашње државне секретарке у МУП-у Дијане Хркаловић. „Постоје одређена сазнања и докази у истрази да је Дијана Хркаловић лично обезбедила полицијске таблице, које припадају посебно осетљивој обавештајној управи МУП-а, за возило Предрага Kолувије у ком је заустављен на аутопуту. И то је општепозната ствар. Знају се имена и презимена људи који су у име Дијане Хркаловић то урадили. Мирко Вранић, полицајац који је обезбеђивао Дијану Хркаловић задужује те таблице у МУП-у, а полицајац који је дао, то је радник БИА Бранислав Радосављевић предат у службу МУП-у. Они су те таблице доставили и постављам питање зашто Дијана Хркаловић није саслушана на околности везане за Јовањицу“, навео је.

Миливојевић је рекао да су 2019. године ухапшени „и Миодраг Познан на граничном прелазу Прешево са 30 килограма марихуане за коју је утврђено да потиче са „Јовањице“, као и Драган Милошевић са дрогом на којој се налазио ДНK Kолувијиног блиског сарадника Стевана Холића“.

„Овде је подигнута оптужница само за узгој марихуане, а не и за дистрибуцију. Kолико је пута урађена дистрибуција марихуане са овог имања?“, упитао је Миливојевић.

Извор: Телевизија Н1

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ