lat

"Мере" не помажу, позив грађанима да се вакцинишу


ПОДЕЛИТЕ:

"Позивамо све грађане Србије да се, уколико у њиховим местима има довољно вакцина, што пре вакцинишу против Ковид-19," наводи се у саопштењу Ресорног одбора Демократске странке за здравство.

Потпуно нам је јасно да "мере" које су тренутно на снази не чине апсолутно ништа на сузбијању епидемије. Конфузне, неефикасне и потпуно збуњујуће мере тима који наводно руководи борбом против епидемије, не само да нису успеле да је укроте, него се број заражених и преминулих "усталио" на јако високом нивоу. Опасном нивоу. Од почетка тврдимо да се тзв. Кризни штаб не сме састојати од "стручног" и "политичког дела" јер ту "стручни део" служи само за покриће одлука политичара, које су све само не стручне. Да се не би број од око 40 преминулих дневно увећавао или одржавао и даље на том нивоу, неопходно је да грађани Србије предузму све што могу да заштите себе и своје најближе.

"Слике трагичних стања у црвеним зонама и умрлице младих људи очито не узбуђују превише људе који тврде да вакцине штете или да вируса нема. Посебно не поједине лекаре. Лекарска комора и Српско лекарско друштво морају да одговарају зашто не санкционишу лекаре који се понашају антимедицински, и у крајњој линији, некоректно. Вакцинишите се јер не постоји други излаз", поручује Ресорни одбор Демократске странке за здравство грађанима Србије.

Није слобода мишљења лагати у медијима, стварати конструкције које се граниче са небулозама, а потпуно су противне свему ономе што су ти лекару својевремено учили. Грађани се не смеју дезинформисати и слуђивати теоријама 'светских завера', а таквима се не сме дозволити приступ медијима.

"Једини начин да се вратимо нормалном животу је да савладамо епидемију, као што је то учињено у Израелу. И сви знамо шта су урадили. Шта нас спречава? Будите одговорни! Водите рачуна о себи и другима. Вакцинишите се," закључују лекари активни у Ресорном одбору Демократске странке за здравство.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ